Deze pagina beschrijft het cijfer, de bron en de methode van de (kern)indicatoren: het aantal aanvragen Volwassenenfonds Sport & Cultuur per jaar.
Samenvatting
Definitie: het aantal aanvragen Volwassenenfonds Sport & Cultuur per jaar.
Bron: Volwassenenfonds Sport & Cultuur (bronhouder: Volwassenenfonds Sport & Cultuur).
Meetfrequentie: de registraties worden doorlopend bijgehouden. Wordt jaarlijks gepeild sinds 2021.
Cijfers zijn beschikbaar op de webpagina van het Sportakkoord.
Uitsplitsing mogelijkheden geografisch: landelijk, gemeentelijk.
Uitsplitsing mogelijkheden achtergrondkenmerken: per kwartaal, leeftijdscategorie, geslacht, activiteit (sport of cultuur), totaal en gemiddeld besteed budget per activiteit, aanvrager.
Bron en bronhouder
De bron van deze indicator is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De bronhouder van deze registratie is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.
Eigenschappen registratie
De registratie wordt bijgehouden het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het wordt doorlopend gemeten.
Er zijn geen eisen voor opname in de registraties. De steekproef is volledig en representatief voor de doelpopulatie.
Meer informatie: Volwassenenfonds.nl
Historische informatie bron
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is opgericht in 2020 en zet zich dagelijks in om sport en cultuur toegankelijk te maken voor volwassenen (18+ jaar) die daar zelf geen geld voor hebben. Dit doen zij op zowel landelijk als lokaal niveau in nauwe samenwerking met 11 provinciale sportorganisaties (PSO’s).
Analyse beschrijving
De informatie die uit de registratie komt is het aantal aanvragen bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Om tot het cijfer te komen worden de aantallen opgeteld per jaar. Ook worden de bedragen per sport- en cultuuractiviteit geregistreerd. Het Volwassenenfonds keert per gemeente maximale vergoedingen uit. De werkelijke kosten per activiteit liggen dus veelal hoger dan dat wat het Volwassenenfonds uitkeert.
De peildatum is jaarlijks in januari. Eerdere meetmomenten zijn jaarlijks geweest vanaf 2021.
Historische informatie methode
N.v.t.
Achtergrondinformatie
Geen informatie.
Contactinformatie
M.S. van Mourik-Boelema (RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)), sportenbewegenincijfers@rivm.nl
Rapport: beschikbaarheid cijfers en databronnen
Hoe de methode- en bron beschrijvingen tot stand zijn gekomen staat beschreven in het rapport "Data-infrastructuur Sport en Bewegen: beschikbaarheid van cijfers en preferente databron voor 164 indicatoren". In het rapport wordt per thema een overzichtstabel van indicatoren weergegeven met daarbij de beschikbare databron. Er wordt per thema een conclusie getrokken of de beschikbare data-infrastructuur binnen een thema beperkt, redelijk of goed is. Als laatste worden er aanbevelingen gedaan voor de ontwikkeling van de data-infrastructuur Sport en Bewegen in de toekomst.