Uitgelicht

Evaluatie Actieplan Nederland Beweegt

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft een Plan van Aanpak gepubliceerd voor de evaluatie van het Actieplan Nederland Beweegt. In dit plan staan het doel van de evaluatie, de evaluatieactiviteiten per actielijn en cijfers over beweeggedrag die voor de evaluatie worden meegenomen beschreven.

Duiding daling in voldoen aan Beweegrichtlijnen

Tussen 2019 en 2022 is er een daling zichtbaar in het percentage Nederlanders dat voldoet aan de Beweegrichtlijnen. Deze publicatie geeft inzicht in welke groepen in de bevolking minder zijn gaan bewegen en welke beweegactiviteiten mensen meer of minder deden.

Rapport: Zitgedrag in Nederland

Dit rapport beschrijft de ontwikkelingen in zitgedrag tussen 2015 en 2021. Er wordt gekeken naar verschillen in zitgedrag tussen groepen van de Nederlandse bevolking.

Rapport: Beweeggedrag in 2021

Dit rapport geeft uitgebreid inzicht in de verschillen in het beweeggedrag tussen groepen van de Nederlandse bevolking in 2021. Ook wordt voor het eerst gekeken welke activiteiten het belangrijkst zijn voor het voldoen aan de Beweegrichtlijnen.