Gezonde sportkantines per gemeente

Kaart Gezonde Sportkantines per gemeente

Tekst Gezonde Sportkantines per gemeente

Veel verenigingen zijn bezig met het gezonder maken van kantineaanbod

Op de peildatum 31 december 2020 zijn er 1249 sportkantines die deelnemen aan het programma 'Team:Fit'. Daarnaast zijn er 696 voetbalverenigingen die deelnemen aan ‘Lekker Bezig’. In totaal zijn er 1805 verenigingen aangesloten bij Team:Fit en Lekker Bezig, verspreid over 325 gemeenten, waarvan in 140 sportkantines wordt deelgenomen aan beide initiatieven. Een groot deel van de deelnemende sportkantines ligt in de Randstad en in Brabant. Daarnaast zijn er 271 bronzen, zilveren of gouden Team:Fit Certificaten uitgereikt. De verenigingen die een certificaat uitgereikt hebben gekregen voldoen aan de opgestelde richtlijnen van het voedingscentrum.

Advies voor sportlocaties

'Team:Fit' is een werkwijze van JOGG. De sportlocaties die meedoen aan 'Team:Fit' krijgen advies op maat over het aanbieden van gezondere voeding, met als doel een gezonde leefstijl te stimuleren. 'Lekker Bezig' richt zich op het bevorderen van een gezonder aanbod in voetbalkantines. De deelnemende locaties zijn te vinden binnen 21 takken van sport, waaronder voetbal, tennis en hockey. Het aantal deelnemende sportlocaties aan 'Team:Fit' is in JOGG-gemeenten drie keer groter dan in gemeenten die niet werken met de JOGG-aanpak.

Wijzigingen vanaf 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 maakt Team:Fit gebruik van de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Naast gezondere voeding zet Team:Fit ook in op rookvrije sportterreinen en verantwoord alcoholgebruik.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie

  • H. Giesbers (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
  • T. Hulshof (RIVM)