Afstand tot een sporthal per gemeente

Kaart Afstand tot een sporthal per gemeente

Tekst Afstand tot een sporthal per gemeente

Kleine afstanden tot een sporthal in de Randstad

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde sporthal is 1,6 kilometer. In Zeeland, de noordelijke provincies en het Rivierengebied is de gemiddelde reisafstand meestal groter. In Randstad en het Rivierengebied ligt dit anders, in de meeste gemeenten in dit deel van Nederland ligt de afstand tot een sporthal onder het Nederlands gemiddelde. In een aantal plaatsen aan de grens liggen de sportvoorzieningen relatief ver weg; hierbij moet wel worden opgemerkt dat eventuele accommodaties net over de grens in België en Duitsland niet zijn meegenomen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een fitnessaccommodatie per gemeente

Kaart Afstand tot een fitnessaccommodatie per gemeente

Tekst Afstand tot een fitnessaccommodatie per gemeente

In de Randstad korte afstanden tot fitnessaccommodatie

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde fitnessaccommodatie is 1,4 kilometer. Bewoners van de Randstad wonen gemiddeld op minder dan een kilometer reisafstand van een fitnessaccommodatie. In de noordelijke provincies en Zeeland zijn de gemiddelde afstanden tot een fitnessaccommodatie het grootst. Eventuele accommodaties net over de grens in België en Duitsland zijn niet meegenomen in de berekeningen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een golfaccommodatie per gemeente

Kaart Tekst Afstand tot een golfaccommodatie per gemeente

Tekst Afstand tot een golfaccommodatie per gemeente

In Randstad en Flevoland korte afstanden tot golfbaan

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde golfaccommodatie is 6,1 kilometer. In de Randstad is in veel gemeenten de afstand tot een golfaccommodatie minder dan het gemiddelde; hetzelfde geldt voor bewoners van Flevoland. Gemeenten waar de afstand tot een golfaccommodatie het grootst is (11 kilometer of meer), liggen met name in Noord-Nederland en Zeeland. Eventuele accommodaties die net over de grens in België en Duitsland liggen zijn niet meegenomen in de berekeningen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een hockeyaccommodatie per gemeente

Kaart Afstand tot een hockeyaccommodatie per gemeente

Tekst Afstand tot een hockeyaccommodatie per gemeente

In Randstad en Noord-Brabant kortste afstanden tot hockeyveld

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde hockeyaccommodatie is 4,2 kilometer. In de Randstad is in veel gemeenten de afstand tot een golfaccommodatie minder dan 4 kilometer; hetzelfde geldt voor gemeenten in Noord-Brabant. Gemeenten waar de afstand tot een hockeyaccommodatie het grootst is (8 kilometer of meer), liggen met name in Noord-Nederland en Zeeland. Eventuele accommodaties die net over de grens in België en Duitsland liggen zijn niet meegenomen in de berekeningen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een korfbalaccommodatie per gemeente

Kaart Afstand tot een korfbalaccommodatie per gemeente

Tekst Afstand tot een korfbalaccommodatie per gemeente

Afstanden tot korfbalveld grootst in grensgebieden

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde korfbalaccommodatie is 4 kilometer. In de meeste gemeenten in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland is de afstand tot een korfbalaccommodatie 4 kilometer of minder. Gemeenten waar de afstand tot een korfbalaccommodatie het grootst is (meer dan 12 km) liggen met namen aan de randen van Nederland, onder andere in Zeeland, Limburg en het noorden van Groningen. Eventuele accommodaties die net over de grens in België en Duitsland liggen zijn niet meegenomen in de berekeningen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een tennisaccommodatie per gemeente

Kaart Afstand tot een tennisaccommodatie

Tekst Afstand tot een tennisaccommodatie

Afstanden tot tennisbaan het grootst in grensgebieden

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde tennisaccommodatie is 1,5 kilometer. In gemeenten in de Randstad en het Rivierengebied is deze afstand in de meeste gemeenten kleiner. De afstanden tot een tennisbaan zijn in alle Nederlandse gemeenten kleiner dan 4 kilometer. Eventuele accommodaties die net over de grens in België en Duitsland liggen zijn niet meegenomen in de berekeningen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een voetbalaccommodatie per gemeente

Kaart Afstand tot een voetbalaccommodatie per gemeente

Tekst Afstand tot een voetbalaccommodatie per gemeente

Korte afstanden tot een voetbalaccommodatie

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar de dichtstbijzijnde voetbalaccommodatie is 1,5 kilometer. De afstand die Nederlanders (over de weg) moeten afleggen om bij een voetbalaccommodatie te komen is in bijna alle Nederlandse gemeenten kleiner dan 2,5 kilometer. Eventuele accommodaties die net over de grens in België en Duitsland liggen zijn niet meegenomen in de berekeningen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een openluchtzwembad per gemeente

Kaart Afstand tot een openluchtzwembad

Tekst Afstand tot een openluchtzwembad

Grootste afstand tot openluchtzwembad in Friesland en Zeeland

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar het dichtstbijzijnde openluchtzwembad in Nederland is 7,5 kilometer. De afstand is het kortst op Schiermonnikoog (0,7 km) en in de Randstad. In het noorden van Nederland en in Zeeland zijn de reisafstanden het grootst. Eventuele accommodaties net over de grens in België en Duitsland zijn niet meegenomen. Het gaat om openbare zwembaden. Een openbaar zwembad zijn zwembaden die in eigendom zijn van een gemeente (exploitatie kan wel in handen zijn van een andere organisatie). Zwembaden bij camping, sportscholen, hotels, scholen zijn niet mee genomen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

Afstand tot een overdekt of combinatiezwembad per gemeente

Kaart Afstand tot een overdekt of combinatiezwembad per gemeente

Tekst Afstand tot een overdekt of combinatiezwembad per gemeente

In Zeeland afstand tot een overdekt zwembad het grootst

De gemiddelde afstand van de inwoners van Nederland naar het dichtstbijzijnde overdekt- of combinatiezwembad in Nederland is 3,1 kilometer. In de Randstad hoeft men over het algemeen het minst ver te reizen tot een overdekt zwembad, in het noorden van Nederland en in Zeeland zijn de reisafstanden het grootst. Inwoners van Vlieland hebben met 0,8 km gemiddeld gezien de kortste reisafstand tot een zwembad. In de gemeenten Tholen, Baarle-Nassau en Noord-Beveland is de afstand meer dan 14 kilometer. Eventuele accommodaties net over de grens in België en Duitsland zijn niet meegenomen. Het gaat om openbare zwembaden. Een openbaar zwembad zijn zwembaden die in eigendom zijn van een gemeente (exploitatie kan wel in handen zijn van een andere organisatie). Zwembaden bij camping, sportscholen, hotels, scholen zijn niet mee genomen.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie 

  • H. Giesbers ( RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu))
  • T. Hulshof (RIVM)