High Performance Partners TeamNL per gemeente

Kaart High Performance Partners TeamNL

Tekst High Performance Partners TeamNL

Meeste High Performance Partners te vinden in de randstad

Er zijn in totaal 37 High Performance Partners (peildatum 29 november 2021). Dit zijn specialisten van enkele Nederlandse ziekenhuizen en instellingen die erkend zijn door de medische staf van TeamNL. Met deze samenwerking wordt de best mogelijke hulp op medisch gebied gefaciliteerd voor topsporters. In de gemeente Amsterdam (10) en Rotterdam (6) zijn de meeste High Performance Partners te vinden.  

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie

Sportmedische instellingen per gemeente

Kaart Sportmedische instellingen

Tekst Sportmedische instellingen

Zestig sportmedische instellingen in Nederland

Verspreid over Nederland zijn er zestig sportmedische instellingen die gecertificeerd zijn door de Stichting Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). In de kaart staan alle sportmedische instellingen en hun dependances, in totaal gaat het om 92 locaties. De provincies Groningen, Flevoland en Drenthe tellen de minste sportmedische instellingen. In Groningen zijn twee hoofdlocaties gevestigd, de twee dependances van deze instellingen liggen in Assen en Emmen, in de provincie Drenthe. In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zijn de meeste sportmedische instellingen te vinden. 

Sportmedische behandeling voor reguliere sporters en topsporters

In gecertificeerde sportmedische instellingen kunnen sporters van alle niveaus terecht voor behandeling van blessures en sportmedische onderzoeken. Er zijn 20 sportmedische instellingen met een certificaat 'Topsport Medisch Samenwerkingsverband'. De locaties waar topsporters terecht kunnen liggen vooral in het westen en midden van Nederland. 

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie

Reistijd tot dichtstbijzijnde sportmedische instelling per gemeente

Kaart Reistijd tot dichtstbijzijnde sportmedische instelling

Tekst Reistijd tot dichtstbijzijnde sportmedische instelling

Langste reistijd naar sportmedische instelling vanuit noorden van Nederland en Zeeland

In het westen en in het midden van het land is bijna overal binnen 30 minuten een instelling te bereiken. In het noorden van Nederland, Zeeland en ook Gelderland zijn gebieden waar de reistijd met de auto naar de  dichtstbijzijnde sportmedische instelling meer dan 30 minuten is. Verspreid over Nederland zijn er zestig sportmedische instellingen die gecertificeerd zijn door de Stichting Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). In de kaart staan alle sportmedische instellingen en hun dependances, in totaal gaat het om 92 locaties.

Vergelijk met andere kaart

Gerelateerde kaarten

Meer informatie

  • H. Giesbers (RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu))
  • T. Hulshof (RIVM)